Skip to content

Process Engineer

Ter uitbreiding van het team zijn wij voor onze vestiging in Winterswijk op zoek naar een gedreven Process Engineer.

Hittech Bihca BV in Winterswijk maakt onderdeel uit van de Hittech Group. Naast onze vestiging in Winterswijk hebben wij ook vestigingen in Den Haag, Emmen, Delfzijl, Nunspeet, Deurne en Uitgeest. Internationaal zijn wij te vinden in Duitsland en Maleisië. Bij Hittech Bihca BV maken we hoogwaardige precisieonderdelen. Deze onderdelen zijn van groot belang voor o.a. de semicon, de medische en analytische sector maar ook voor de Formule 1 en de ruimtevaart. Wil je werken met hypermoderne machines voor diverse opdrachtgevers binnen een enthousiast team van collega’s? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Waar ben je verantwoordelijk voor?

Als Process Engineer rapporteer je aan de Operations Manager. Je bespreekt  mogelijke nieuwe oplossingen voor producten en Processen met de Manager Operations en Werkvoorbereiding en implementeert deze vervolgens binnen de organisatie. Naast de communicatie intern heb je ook contacten met klanten en leveranciers. kwaliteitsverbeteringen en/of kostprijs reductie te realiseren. Naast het bewaken van de voortgang en kosten van jouw eigen projecten lever je een bijdrage aan de cultuur van continu verbeteren. Dit doe je door het aandragen van voorstellen die tot verbetering van het productieproces  of procedures en werkinstructies leiden: aanpassen van procesvolgorde, ontwikkelen van hulpmiddelen of aanpassingen aan bestaande hulpmiddelen, gereedschappen en machines, aanpassing van onderhoudsschema’s etc.

Jij zorgt voor de implementatie van de gekozen oplossingen tot procesverbetering, inclusief het vastleggen van specificaties van aan te schaffen hulpmiddelen, gereedschappen, aanvragen van benodigde offertes en andere benodigdheden. Belangrijke andere taken in deze functie zijn onder meer;

 • Het onderhouden van interne en externe contacten met als doel vergaren van kennis, ondersteuning en afstemming betreffende maakbaarheid, kostprijs en planning
 • Het beheren en up-to-date houden van afdelingsdocumentatie (werkplekinstructies, onderhoudsvoorschriften, etc.).
  Het geven van trainingen en uitleg aan medewerkers.
 • Het definiëren, implementeren en vrijgeven van nieuwe of gewijzigd processen en proces-documentatie.

Wat verwachten wij van jou?

Als initiatiefrijke, enthousiaste en gedreven persoonlijkheid beschik je over cijfermatig inzicht en een sterk analytisch vermogen. Je bent procesgericht, legt relaties en denkt systematisch. “Puzzelen” is je passie, waarbij je het geheel overziet, maar ook oog hebt voor detail. Je bent oplossingsgericht; denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Je bent flexibel, besluitvaardig, creatief, stressbestendig en je werkt gestructureerd. Een echte teamplayer die graag in teamverband werkt, maar ook zelfstandig kan acteren. Daarnaast ben je klantgericht en in staat om efficiënt en helder te communiceren met verschillende partijen op diverse niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie.

Verder beschik jij over:

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur in de procestechniek);
 • Goede kennis op het gebied van analyse en proces verbetertechnieken en probleemoplossend handelen;
 • Bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring binnen een technische productie omgeving;
 • Passie voor het verbeteren van processen;
 • Wil graag weten wat er op het vakgebied speelt en kan een vertaalslag maken naar de technische bedrijfsvoering;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré.

Wat hebben wij jou te bieden?

Hittech Bihca biedt jou een uitdagende positie bij een succesvolle, innovatieve organisatie die aan het groeien is. Je hebt veel vrijheid en zelfstandigheid en de mogelijkheid om eigen verantwoordelijkheid te nemen, initiatieven te tonen, relevante vakopleidingen te volgen en je talenten verder te ontwikkelen.
De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan marktconform. Hittech Bihca valt onder de cao Metalektro waarin de volgende voorwaarden voor deze specifieke rol zijn vastgesteld:

 • Een marktconform pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een winstdelingsregeling van maximaal 9%;
 • Honorering conform de zwaarte van de functie en cao Metalektro;
 • 40 vakantiedagen;
 • Fietsplan.

Je kunt direct solliciteren via het online sollicitatie formulier. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen van ons bericht. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de functie of heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met een van onze HR managers via 0543-551207.

Deel deze vacature!

Wil jij bij ons komen werken?

Solliciteren kan gemakkelijk via het online sollicitatieformulier of door te mailen naar onze HR managers via werkenbijbihca@hittech.com.
Wil je meer informatie over de functie voordat je solliciteert? Neem dan contact op met een van onze HR managers via 0543 551207. Mailen mag natuurlijk ook: werkenbijbihca@hittech.com.

Back To Top