Skip to content
There is nothing to show here!
Slider with alias werkvoorbereider-11 not found.

Operations Manager

Ter uitbreiding van het team zijn wij voor onze vestiging in Winterswijk op zoek naar een gedreven Operations Manager.

Hittech Bihca BV in Winterswijk maakt onderdeel uit van de Hittech Group. Naast onze vestiging in Winterswijk hebben wij ook vestigingen in Den Haag, Emmen, Delfzijl, Nunspeet, Deurne en Uitgeest. Internationaal zijn wij te vinden in Duitsland en Maleisië.
Bij Hittech Bihca BV maken we hoogwaardige precisieonderdelen. Deze onderdelen zijn van groot belang voor o.a. de semicon, de medische en analytische sector maar ook voor de Formule 1 en de ruimtevaart. Wil je werken met hypermoderne machines voor diverse opdrachtgevers binnen een enthousiast team van collega’s? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Waar ben je verantwoordelijk voor?

In deze uitdagende functie ligt jouw focus op een resultaat- en klantgerichte productieorganisatie en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, professionalisering en optimalisering van de gehele operatie. Samen met de Managing Director en het MT zet je een heldere strategie en visie neer die gericht is op verdere groei en ontwikkeling. Dit strategisch plan vertaal je in meetbare doelen en actieplannen met als doel om “best in class” te zijn en te blijven als leverancier van hoogwaardige precisieonderdelen en speciale, hoogwaardige materialen.

Je bent verantwoordelijk voor kwaliteit, efficiency en betrouwbaarheid van het productieproces. Door grondige analyse weet je wat er nodig is om het product te maken en plan je de capaciteit op korte en middellange termijn. Je bent continu op zoek naar verbeteringen, procesoptimalisatie en verdere professionalisering van de operationele organisatie. Veiligheid en kwaliteit staat bij Hittech Bihca en bij jou hoog in het vaandel. Je draagt zorg voor het welzijn, de motivatie en het juiste kennisniveau van de direct en indirect rapporterende medewerkers om zo een optimale personeelsbezetting te garanderen.

Als natuurlijk leider bouw je aan een sterk team en stuur je jouw team aan op een inspirerende, sturende en coachende manier. Je daagt medewerkers uit en creëert een cultuur waarbinnen mensen proactief werken en geprikkeld worden initiatieven te ontwikkelen en zich verantwoordelijk te voelen voor de resultaten van hun eigen activiteiten.

Vanuit jouw rol in het MT denk je mee over de te varen koers van Hittech Bihca. Je hebt een duidelijke visie hoe de organisatie naar de volgende fase komt. Je daagt het MT uit, denkt afdelingsoverschrijdend mee en gaat de dialoog met MT-leden aan. Tot slot volg je relevante externe ontwikkelingen en vertaal je deze naar consequenties/ mogelijkheden voor Hittech Bihca.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt de ambitie om doelen te bereiken en tastbare resultaten te boeken. Je bent een stuwende kracht voor productie- en procesoptimalisatie en (proces)verbeteringen. Je hebt bewezen de operationele efficiency in een organisatie te kunnen vergroten. Je weet wat het is om veranderingen door te voeren en medewerkers daarin te motiveren en mee te krijgen. Voor jou is het een uitdaging om te werken in het spanningsveld van het productieproces, verbeterprocessen en leverdruk.

Als People Manager en verbinder ben je in staat een goede relatie op te bouwen met het MT en de “werkvloer”. Je bent een enthousiasmerende en daadkrachtige persoonlijkheid die medewerkers coacht, motiveert, ondersteunt en door een positieve en proactieve instelling medewerkers overtuigd en in hun kracht zet.

Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en communiceert duidelijk en ‘to the point’. Je stelt prioriteiten, maakt keuzes, hebt overtuigingskracht en kunt snel schakelen (afhankelijk van de setting en gesprekspartners), hebt een goed luisterend oor en aanpassingsvermogen. Je bent scherp op de inhoud en sterk op de relatie. Zelfstandigheid, betrokkenheid en initiatief zijn kerneigenschappen voor jou.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting werktuigbouwkunde;
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan tenminste 5 jaar in een leidinggevende rol als Operations/Manufcaturing/Production Manager bij een internationaal opererend productiebedrijf in een b-to-b-omgeving;
  • Een proven track-record op het gebied van verbeter-, optimalisatie- en veranderprocessen. Ervaring met Lean Six Sigma en een opleiding tot Green Belt en/of Black Belt is een pré;
  • Kennis van productieprocessen;
  • Uitstekende beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord- en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

Hittech Bihca biedt een uitdagende en veelzijdige positie waarin je veel vrijheid krijgt binnen een dynamische, innovatieve en internationale organisatie die gestaag groeit en volop in ontwikkeling is. De organisatie is gericht op resultaat met daarin veel ruimte voor eigen initiatief. Je komt in een zeer collegiale en gedreven werkomgeving waar ruimte is voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Voor iedereen liggen er mooie kansen en uitdagingen in het verschiet. Men investeert graag in medewerkers die van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf.
De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan marktconform. Hittech Bihca valt onder de cao Metalektro waarin de volgende voorwaarden voor deze specifieke rol zijn vastgesteld:

  • Een marktconform pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een winstdelingsregeling van maximaal 9%;
  • Honorering conform de zwaarte van de functie en cao Metalektro;
  • 40 vakantiedagen;
  • Fietsplan.

Je kunt direct solliciteren via het online sollicitatie formulier. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen van ons bericht. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de functie of heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met een van onze HR managers via 0543-551207.

Deel deze vacature!

Wil jij bij ons komen werken?

Solliciteren kan gemakkelijk via het online sollicitatieformulier of door te mailen naar onze HR managers via werkenbijbihca@hittech.com.
Wil je meer informatie over de functie voordat je solliciteert? Neem dan contact op met een van onze HR managers via 0543 551207. Mailen mag natuurlijk ook: werkenbijbihca@hittech.com.

Back To Top